» 50 dkg vörös bab
» 1 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma
» 1 db szárzeller, 2 db paradicsom
» 1 db kápia paprika
» 3 gerezd fokhagyma
» római kömény, fahéj
» olívaolaj, só
» 50 dkg darált marhahús
» 1 szál füstölt kolbász
» 5 dkg étcsokoládé
» 10 dkg cheddar sajt
» friss petrezselyem
» chiliszósz
» cayenne bors
A babot előző este beáztatjuk, vagy konzerv babot is használhatunk. A beáztatott babot közepes lángon előfőzzük.
Közben elkészítjük a zöldséges alapot: az egyik felaprított vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, a másik hagymának pedig a felét aprítjuk csak fel és azt a babhoz adjuk.
A megroppantott fokhagymát feldaraboljuk és a vöröshagymával együtt hagyjuk dinsztelődni olívaolajon. Majd hozzáadjuk az apróra vágott zellerszárat is. Belereszelünk egy fél sárgarépát.
Következő körben az egészen apró kockára vágott paradicsom és kápia paprika következik.
Ha a zöldségek megdinsztelődtek, fűszerezünk római köménnyel és csipet fahéjjal. Beletesszük a darált marhahúst és megsózzuk. Ízesítjük chili szósszal és cayenne borssal. Fedő alatt fél órát főzzük.
Mikor a bab és a darált hús is megfőtt, a húshoz adjuk a felkarikázott kolbászt és pár kocka étcsokoládét.
Átszedjük a húshoz a megfőtt babot, ha szükséges öntünk még hozzá a bab főzőlevéből is és fedő alatt további 10-15 percet főzzük még.
Reszelt cheddar sajttal és friss petrezselyemmel tálaljuk.
Amerika-mexikói egytálétel a végén magyaros csavarral, ahogy már Pétertől megszokhattuk. kicsit csokis, kicsit kolbászos és ha akarjuk nagyon csípős.
hagyma--dínsztelem+só+bors+csirke+petrezselyem+fokhagyma+majoranna+tv.paprika+p.paprika+főtt krumpli.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDupla adagot készítettem, de csak két tojás sárgájával. Lemértem a tört krumplit, vaj alapból volt benne, tejből is kicsit kevesebbet adtam hozzá, mert köretként már került bele....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A rizst szintén sós vízben megfőzzük, a barna rizsnek a főzési ideje kb.35 perc. A megtisztított vöröshagymát apró kockára...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű