Donut - tepsiben sütve
Hozzávalók (24 db lesz belőle): 4 dl tej, 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg lágy vaj, csipetnyi só, egy kávéskanál őrölt fahéj, 50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő
A díszítéshez: puncsmáz, csokimáz (én zacskósat veszek, amit csak vízzel kell kikeverni), szórócukor
Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe tesszük a megadott sorrendben, és bedagasztjuk, kelesztjük. Lágy, nokedli tésztához hasonló állagú tésztát kapunk.
2.) A fánksütő mélyedéseit olajjal vékonyan megkenjük, és a tésztát a mélyedésekbe kanalazzuk úgy, hogy majdnem teljesen tele legyenek. 2/3-ig javasolják, én ennél azonban többet kanalaztam a mélyedésekbe.
3.) A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és 12-15 perc alatt megsütjük őket. A tetejük szép aranybarna lesz. Kivesszük a fánkokat a sütőből (nagyon hamar kihűlnek), és csokoládé- illetve puncsmázzal megkenjük őket, majd díszítő cukorgyöngyökkel megszórjuk őket. Ha nagyon ki akarunk tenni magunkért, csokoládé - illetve vanília pudinggal együtt tálaljuk őket. (Azt már nem írom le, hogy injekciózzátok a pudingot a fánkok közepébe, mert azt hiszitek, megőrültem, de azért lássuk be, úgy lenne az igazi..
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, rummal és a fahéjjal elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A mazsolát és a mandulát is hozzáadjuk, a tésztát e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokikrémhez a tejszín forráspontig hevítjük, majd az összedarabolt csokoládéra öntjük és simára keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a narancslikőr és ezekkel is kikeverjük. Felhaszn...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA feladat roppant “bonyolult”. ? Ha valami úgy kezdődik, hogy melegítsd elő a sütőt, az azt sugallja, hogy hamar végzünk. És most így kezdünk. Tehát melegítsd elő a sütőt 200 fokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe. Ez alatt az idő alatt a fehér csokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes