menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk (beignets) francia


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 6-8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az eredeti recept teszi 12 adag Change Adagok
1/2 csésze víz
1 evőkanál élesztő
1/4 csésze lerövidítése
1/2 csésze cukor
1 teáskanál só
1 csésze forrásban lévő vízzel
1 csésze sűrített tej
2 tojás, megverték
7 1/2 csésze liszt
1 liter növényi olaj a sütéshez
1 csésze cukrászok "cukor portörlés

Elkészítés:


Öntsön 1/2 csésze szobahőmérsékletű vizet egy kis tálba. Megszórjuk az élesztő a víz felett, és hagyjuk állni körülbelül 5 perc alatt oldódik fel.
Keverjük össze a rövidülés, a cukrot és a sót egy nagy tálba. Öntsük a forró vizet a rövidülés keveréket, majd keverje hozzá a sűrített tej. Várja meg, amíg a keverék lehűl, amíg langyos. Ezután adjuk hozzá az élesztőt és víz keveréket, és a felvert tojást.
Lassan keverjük a lisztet, amíg a tészta képez labdát. Fedjük le a tésztát műanyag borítót, és hűtőszekrényben 30 perc és 1 óra.
Munka egy kis része (egy kicsit nagyobb, mint egy baseball) egy időben, zsemlye ki a tésztát 1/8 hüvelyk vastag. Vágjuk a kigördült tésztát csíkokra 2-3 hüvelyk széles, majd vágjuk ismét az ellenkező irányba, és szögben, ami rombusz alakú.
Melegítsük az olajat a sütéshez egy mély és széles, nagy fenekű serpenyőben közepes-magas hő 360 fok F (180 ° C).
Slide tésztát lassan az olaj, hogy elkerüljék kifröccsenés és mély sütjük, amíg felfúj és aranybarna, 3-5 perc alatt. Óvatosan távolítsa el rá egy rack papírtörlővel alá, és hagyjuk kihűlni, amíg meg nem tudja kezelni őket. Tegyünk egy tiszta papírzacskóban cukrászok "cukor, és rázzuk óvatosan, amíg fedett nagylelkűen, vagy használja a rosta, hogy a por a beignets porcukorral.

Fánk (beignets) francia

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: SziSzi
Máglya Rakás
Máglya Rakás

Felkarikázom a kifliket egy tálba teszem.Beáztatom a tejbe.A tojásokat ketté választom.A sárgáját elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral.Ezt ráöntöm a kiflikre.Összekeverem.Az...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes piskóta
Mézes piskóta

A tojás fehérjét habbá verjük, sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a fűszereket majd a lisztet is. Végül belefogatjuk a habot é megsütjük a piskótát

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A gyúrt omlós tészta ( linzer és az isler)
A gyúrt omlós tészta ( linzer és az isler)

Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Tészta begyúrása: A linzer formázása: Miután kellő vastagra nyújtottuk a tésztát, kiszúró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Pudingos keksz
Pudingos keksz

A margarint keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, a lisztet szitáljuk hozzá, és dolgozzuk össze a masszát. Osszuk el annyi felé ahány ízű, színű kekszet szeretnénk készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk