35 dkg liszt . Használj réteslisztet.
4 tojás
kevés víz
só
2 fajta
50 dkg liszt
3 tojás
2 dl víz
2 dl tartós tej
só
Az összetevőkből készíts laza szerkezetű tésztát.
Forrásban lévő sós vízbe szaggasd a nokedlit, amikor feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedd ki. Hideg vízzel öblítsd le, így szép pörgős galuskát kapsz.
2 variáció
Tedd fel a vizet sóval forrni..Dolgozd össze a hozzávalókat. Ha felforrt a víz, szaggasd bele a nokedlit. Amint feljön a víz tetejére a nokedli, szűrd le. A lecsöpögtetett nokedlit forgasd össze kevés olajjal, így nem ragad össze.
1. A szaggatót használat előtt öblítsd le hideg vízzel. (Szabó Vali)
2. Szaggasd késsel, vágódeszkáról. (Szikora Éva)
3. Érdemes legalább 1 kg lisztből készíteni, úgyis elfogy. (Turbucz Emília)
4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)
5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)
4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)
5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)
6. Használj rétes lisztet
7. Keverd fele-fel arányban a rétes-, illetve a finomlisztet. (Rátkainé Kukk Erzsébet)
8. Sima liszthez keverj 1 evőkanál búzadarát. (Major Erzsébet)
9. A kiszaggatott nokedlit kevés olajon keverd át, hogy ne ragadjon. (Szűcs Judit)
10. Elég csak hideg vízzel leöblíteni és teflon serpenyőben átmelegíteni a kiszaggatott galuskát
.
Nem eszi a gyereked a zöldséget?
A nokedlitészta kiválóan alkalmas arra, hogy spenótot, sárgarépát rejts el benne.
A színes galuska egy kis reszelt sajttal, vagy tejföllel pillanatok alatt eltűnik a tányérról!
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk al...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: Könnyűhttp://www.mindmegette.hu/majonezes-almas-kaposztasalata.recept/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt. 2. Amennyiben száraz csicseriborsót használunk, előző nap beáztatjuk bő vízbe, és másnap 2 tenyerünk között sodorgatva ledörzsöljük a héjukat, leöblítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű