menu

Családireceptkönyv.hu

Galuska


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt . Használj réteslisztet.
4 tojás
kevés víz


2 fajta

50 dkg liszt
3 tojás
2 dl víz
2 dl tartós tej

Elkészítés:


Az összetevőkből készíts laza szerkezetű tésztát.
Forrásban lévő sós vízbe szaggasd a nokedlit, amikor feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedd ki. Hideg vízzel öblítsd le, így szép pörgős galuskát kapsz.
2 variáció
Tedd fel a vizet sóval forrni..Dolgozd össze a hozzávalókat. Ha felforrt a víz, szaggasd bele a nokedlit. Amint feljön a víz tetejére a nokedli, szűrd le. A lecsöpögtetett nokedlit forgasd össze kevés olajjal, így nem ragad össze.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. A szaggatót használat előtt öblítsd le hideg vízzel. (Szabó Vali)

2. Szaggasd késsel, vágódeszkáról. (Szikora Éva)

3. Érdemes legalább 1 kg lisztből készíteni, úgyis elfogy. (Turbucz Emília)

4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)

5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)

4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)

5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)

6. Használj rétes lisztet

7. Keverd fele-fel arányban a rétes-, illetve a finomlisztet. (Rátkainé Kukk Erzsébet)

8. Sima liszthez keverj 1 evőkanál búzadarát. (Major Erzsébet)

9. A kiszaggatott nokedlit kevés olajon keverd át, hogy ne ragadjon. (Szűcs Judit)

10. Elég csak hideg vízzel leöblíteni és teflon serpenyőben átmelegíteni a kiszaggatott galuskát
.
Nem eszi a gyereked a zöldséget?
A nokedlitészta kiválóan alkalmas arra, hogy spenótot, sárgarépát rejts el benne.
A színes galuska egy kis reszelt sajttal, vagy tejföllel pillanatok alatt eltűnik a tányérról!

Galuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Francia burgonya
Francia burgonya

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás krumpli
Fokhagymás krumpli

A krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk al...

Elkészítési idő: 40 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes almás káposztasaláta
Majonézes almás káposztasaláta

http://www.mindmegette.hu/majonezes-almas-kaposztasalata.recept/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsákai
Fűszeres sült csicseriborsó
Fűszeres sült csicseriborsó

1. Előmelegítjük a sütőt. 2. Amennyiben száraz csicseriborsót használunk, előző nap beáztatjuk bő vízbe, és másnap 2 tenyerünk között sodorgatva ledörzsöljük a héjukat, leöblítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk