40 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 6 dkg vaj, 1 dkg élesztő, 6 db tojás sárgája, 1 dl tejföl, 2 csomag vaníliás cukor, 0,5 dkg só
A töltelékhez: 15 dkg dió, 10 dkg cukor, 7 dkg tej, 2 dkg mazsola, 2 cl rum, fagyasztott vagy befőtt meggy
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk. A töltelékhez a tejet a cukorral és a mazsolával felforraljuk, beleöntjük a diót és a rumot, összekeverjük, kihűtjük. A tésztát kinyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, beletesszük a tölteléket, abba egy szem meggyet, szélét tojással lekenjük, félbehajtjuk háromszög alakúra, jól összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét. 150 fokos olajban arany barnára sütjük. Fahéjas vaníliamártással tálaljuk.
A tejet a vajjal és a van.cukorral felforraljuk és állandó keverés mellett a darát is beleszórjuk. Pár perc főzés után lekapcsoljuk a gázt alatta, majd fedő alatt hűlni hagyjuk. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Amíg a tölteléket készítjük, mehet a hűtőbe pihenni. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépés: vastagon kikenjük a vajjal a két formát – nem kell lisztezni! Második lépés: 150 fokra, alsó-felső sütésre bekapcsoljuk a sütőt, előmelegítjük, amíg összeállítjuk a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű