Hozzávalók 8 darabhoz
só
20 dkg liszt
4 dkg porcukor
.5 tojássárgája
A lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a tojások sárgájával, dagasztófejjel ellátott robotgépbe tesszük, rugalmas tésztává gyúrjuk, majd egy órát pihentetjük hűtőszekrényben. A tésztát nyolc részre osztjuk, majd 1,5-2 mm vastagságú lapokra nyújtjuk, közepét bevagdossuk. A tésztát megcsavarva a sütőformába tesszük, majd forró olajban 3-5 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk
A tésztához valókat alaposan összegyúrom, két cipót formálok belőle, majd fóliába csomagolva pár órán át hűvös (minimum 2 óra) helyen pihentetem. Közben a töltelékhez a mandulát ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tejfölt kikavarjuk a porcukorral+ vanilia -a tejszint felverjük és összekeverjük a tejfölös keverékkel --a legvégén a citrom leve és reszelt héja -egy magasfalu tálba elkezdjü...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű200 fokra előmelegítjük a sütőt és két tepsit lefedünk sütőpapírral. a vajat a porcukorral kikeverjük robotgéppel. Hozzákeverjük a vaníliát és a tojásokat egyesével. A sütőport,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA töltelék a bejgliből maradt. A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk,majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval(Nekem nem volt ekkora,egy poharat hasz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes