Egy szép nagy sütőtök
Pár sárgarépa
1 dl olívaolaj
Egy csipet garam masala
30 g vaj
Egy darab friss gyömbér
2 dl kókusztej
Egy egész narancs leve
A kimagozott, nagyobb darabokra vágott sütőtököt és pár félbevágott sárgarépát egy sütőtepsibe helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal és meghintjük garam masalaval, majd sózzuk, borsozzuk. 180 fokon, 40 percig sütjük. [2] Egy lábasban vajat olvasztunk, majd egy darab friss gyömbért belereszelünk a forró vajba. A sült tököt kikanalazzuk a héjából és a répákkal együtt a lábasba dobjuk. Nyomunk hozzá 2 dl kókusztejet, belefacsarjuk egy narancs levét és az egészet lepürésítjük egy botmixerrel. Öntünk hozzá kb 400ml vizet, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk chilivel. Tálaláskor sütőtök chips-el, chilipehellyel és finomra vágott mentával díszitjük.
A húst vágd kockákra, és egy fej hagymával zsiradékon pirítsd meg. Szórd rá az egész borsot és köményt. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel vízzel, és hagyd félig megfőni. Ekkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkét, feldaraboljuk, betesszük fazékba, felöntjük 4-5 liter vízzel, belerakjuk a sárgarépát, zellert, petrezselyem gyökeret, hagymát, babérlevelet, szemes borsot, só...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágom, majd olajon megdinsztelem, rádobom az almareszelőn lereszelt sárga, illetve fehérrépát, és felengedem 2 liter húsleves alaplével (kockából készítettem)....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű