A csirkéhez:
4 ek liszt
400 ml víz
60 gr kukoricapehely
200 g kukoricaliszt
2 mk só
1 mk cayenne bors
1 tk fokhagyma granulátum
1 mk bors
1 mk sütőpor
olaj
A ranch szószhoz:
2 dl tej
1/2 citrom leve
1/2 csokor snidling
1/2 csokor petrezselyem
2 ek házi majonéz
1/2 tk fokhagyma granulátum
1 tk mustár
só
bors
Először elkészítjük a tempurát, ehhez csomómentesre keverjük vizet és a lisztet. A kukoricapelyhet egy mozsárban durvára zúzzuk és összekeverjük a kukoricaliszttel, sóval, cayenne borssal, fokhagyma granulátummal, őrölt feketeborssal és sütőporral. Az előre besózott csirkerészeket először a tempurába, majd a morzsába meghempergetjük és végül a 160 fokos, forró olajban aranybarnára sütjük, kivesszük és lecsepegtetjük.
A ranch szószhoz először az írót készítjük el. Ehhez a tejjel elkeverjük a citromlevet és néhány percet állni hagyjuk. Az elkészült íróhoz adjuk a majonézt, a felaprított petrezselymet, snidlinget, fokhagyma granulátumot, mustárt, végül sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. A csirkeszárnyakkal, sültkrumplival és sörrel tálaljuk.
A csirkemelleket minél vékonyabb filékre vágjuk, kb. akkorára, mintha Cordon Bleu-t akarnánk készíteni, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket összekeverjük reszelt sajttal. A csirkeme...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, közben pedig a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A joghurtot, mustárt, a sót és a borsot egy tálkában keverjük el alaposan. Ebbe fogjuk belefür...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítjuk a vöröshagymát, a zellerszálat, a brokkolit és a fokhagymát. Csíkokra vágjuk a csirkemellet. A zöldségeket olíva olajon kicsit megfonnyasztjuk és megfűszerezzük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 4 dl főzőtejszínt, ízlés szerinti mennyiségben ketchupot, 15 dkg füstölt , reszelt sajtot , 10 dkg kockára vágott bacon szalonnát összekeverünk. 2. A csirkecombokat sózzuk ,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz