menu

Családireceptkönyv.hu

Kívül-belül csokitorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra 15 p
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: Az első tésztához 3 tojás (szobahőmérsékleten) 9 dkg cukor 7.5 dkg liszt 1 csipet só 1.5 dkg kakaópor 9 dkg megolvasztott, de már kihűtött vaj A második tésztához 4 tojás (szobahőmérsékleten) 12 dkg cukor 9.5 dkg liszt 1 csipet só 2.5 dkg kakaópor 12 dkg megolvasztott, de már kihűtött vaj A töltelékhez 2 dl habtejszín 10 dkg fehér csokoládé 10 dkg vaj 2 tojásfehérje, szalmonella ellen kezelt 5 dk porcukor A bevonathoz 25 dkg étcsokoládé 1.25 dl tejszín 2 evőkanál keményítőszirup A tortaforma előkészítéséhez vaj és finomliszt

Elkészítés:


1. A töltelékhez a fehér csokoládét apróra vágjuk és kevergetve összeolvasztjuk a tejszínnel. Kihűtjük, majd a hűtőben 3 óra alatt jéghidegre hűtjük. (1 nappal korábban is elkészíthető. Hűtőben tartjuk.)

2. A tésztához a sütőt előmelegítjük 175 fokra. Kivajazzuk, kilisztezzük a 22 cm átmérőjű, tölthető tortaforma mindkét részét.

3. Előkészülünk 1 adag tésztához. Ehhez a 3 tojást és a 9 dkg cukrot 5 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzászitáljuk a csipetnyi sóval és a 1,5 dkg kakaóporral elkevert 7,5 dkg lisztet, majd egy fakanál segítségével óvatosan elkeverjük. Végül hozzáöntjük a 9 dkg kihűlt olvasztott vajat, majd ezt is elkeverjük a tésztában.

4. A tésztát belesimítjuk a tölthető tortaforma kisebbik részébe és 25-30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.

5. Ugyanígy elkészítjük másik tésztát a tölthető tortaforma másik részében. (1 nappal korábban elkészíthető. Folpackba csomagolva tároljuk szobahőmérsékleten.)




6. A bevonathoz az étcsokit apróra vágjuk és egy kis edényben kevergetve összeolvasztjuk a tejszínnel. Ezután átöntjük egy keverőtálba, majd lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel hozzádolgozzuk a keményítőszirupot, aztán evőkanálnyi mennyiségekben a puha vajat. Kihűtjük, majd hűtőben 1-1,5 óra alatt kenhetően sűrűre dermesztjük. (1 nappal korábban is elkészíthető. Hűtőbe tartjuk.)

7. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk. A tojásfehérjékből lágy habot verünk, amelyhez apránként hozzászitáljuk a porcukrot, és tovább verjük, amíg kemény hab nem lesz. Ezután tiszta, száraz habverőkkel a fehér csokis tejszínt is habbá verjük. A tejszínes habba fakanállal óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, végül az olvadt vajat is elvegyítjük benne.

8. A tésztákat kivesszük a formákból és a horpadásokat arányosan megtöltjük a töltelékkel.

9. A két megtöltött tésztát összeillesztjük úgy, hogy a töltelékes részük kerüljön egymásra. A torta tetejét és oldalait bekenjük a csokis bevonattal. A tortát 1 napra hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei

Kívül-belül csokitorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÁRGABARACKKRÉM TORTÁBA
SÁRGABARACKKRÉM TORTÁBA

A sárgabarackkrémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral, és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Norita
Narancsos túrótorta
Narancsos túrótorta

Minden hozzávalót készítsünk elő: A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre. Majd adjuk ho...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcstorta
Gyümölcstorta

A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, majd belekeverjük a lisztet. A tésztát kivajazott gyümölcstortaformában kisütjük. Ameddig hűl a tészta, elkés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokis kaland torta
Csokis kaland torta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk