menu

Családireceptkönyv.hu

Könnyed paprikás csirke


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kicsi csirkecomb (vagy 1 egész csirkemell,de vagy az egyik, vagy a másik), 2 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 dl tejföl, 1 evőkanál édes nemes piros fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt, ízlés szerint só.

Elkészítés:


Előkészítése: A combokról a bőrt lehúzom és eltávolítom, majd a forgóknál kettévágom. A húsdarabokat gyengén megsózom. A paprikát, paradicsomot megmosom, apróra vágom, a megtisztított hagymát ugyancsak felaprítom. A lisztre ráöntök fél dl vizet és a tejfölt, majd simára, csomómentesre keverem.

Elkészítése: Száraz, vastag aljú, felforrósított edényben a húsdarabok mindkét oldalát átpirítom, majd a húsra rászórom a vöröshagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ráhintem a pirospaprikát meg a sót, és kissé átforgatom. Befedem, és kis lángon felforralom. Mire felforr, levet enged. Az edény fedelét nem szabad emelgetni, nehogy a leve elillanjon! Ha a hús megpuhult, beleöntöm a lisztes tejfölt, és kis lángon egy-két percig forralom. (Aki szereti a csípőset, tegyen bele egy hegyes erős paprikát is, vagy pedig a pirospaprikából válassza a csípős fajtát.) Juhtúrós galuskával tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: Villával nyomják a forró edény aljához a húsdarabokat! Ha megpirultak, maguktól felválnak az edény aljáról. Ne féljenek, nem ég oda! Ha a húst megfordították, máris önthetik hozzá a zöldségeket, hogy azonnal levet engedjenek.

Trükk: Ha kisebb darabokra vágják a fél combokat, gyorsabban elkészül az étel.

Megjegyzés: Az így elkészített paprikás csirkéből bátran ehetnek, nem hizlal! Miután egyetlen csepp zsiradékot sem adtak hozzá, nem lesz zsíros. (Persze minden húsban van valamennyi saját zsiradék, a csirkében is.) Víz híján az íze sokkal finomabb, a szaftja sűrűbb, mert a saját és a zöldségek levében párolódik meg.

Könnyed paprikás csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ördögien jó göngyölt csirkemell
Ördögien jó göngyölt csirkemell

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk őrölt fehér borssal. A sajtot, paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2 cs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Mézes, mustáros csirkecomb
Mézes, mustáros csirkecomb

ELKÉSZÍTÉS 1. A combokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk. 2. Összekeverjük a mézet, a mustárt, a ketchupot, az olajat, a gulyáskrémet, a chilit és a fűszerkeveréke...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos csirkemell jénaiban
Sajtos csirkemell jénaiban

A szeletelt csirkemellet beforgatni lisztbe, tojásba, sajtba. Belerakni a jénai tálba egy kevés tejszínt rátenni. Sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres csirkemell-kockák sajtmártással
Fűszeres csirkemell-kockák sajtmártással

1. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre sütjük. 2. A húst megmossuk, közepes méretű kockákra vágjuk, az ízlés szerinti arányokban elkevert fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk