menu

Családireceptkönyv.hu

Krémsajtos csirkemell baconbe göngyölve


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db csirkemellfilé
30 dkg tömlős krémsajt
5-6 levél medvehagyma vagy 2 szál újhagyma
10 dkg sonka
8 szelet bacon

őrölt fehérbors
szárnyas fűszerkeverék
vagy
Magyarosan
• 4 db csirkemell filé
• 30 dkg tömlős krémsajt
• 5-6 levél medvehagyma vagy 2 szál újhagyma
• 2 db hegyes erős paprika
• 1 szál parasztkolbász
• 8 szelet bacon
• só
• őrölt fehér bors
• szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:


A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra vágjuk.

A krémsajtba keverjük a sonkát, a hagymát, az őrölt borsot és a sót /ha szükséges/. A sajtot elosztjuk a csirkemelleken, feltekerjük, és 2-2 szelet baconbe göngyöljük.

Tepsibe vagy jénaiba tesszük a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és közepes lángon kb. 20 percig lefóliázva, majd a fóliát levéve még 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Krémsajtos csirkemell baconbe göngyölve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar MUSTÁROS ZÖLDBABOS CSIRKE
MUSTÁROS ZÖLDBABOS CSIRKE

A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A csirkemellet tetszés szerinti formába felaprítjuk, de akár egész szeletekben is hagyhatjuk. A húst összekeverjük a mustárral, sóval,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Zúzapörkölt
Zúzapörkölt

A zúzát alaposan megmossuk, és 2-3 darabra vágjuk. Olajon megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával - érdemes ilyenkor a fazekat levenni a tűzről, nehogy megégjen a paprik...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Kínai édes-csípős-szezámmagos csirke
Kínai édes-csípős-szezámmagos csirke

A hozzávalókat összekeverjük, a kis kockákra vágott csirkemellet beleforgatjuk, olajban kisütjük, bőven legyen rajta a masszából. Utána a mázban még forrón megforgatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Töltött csirke, ínyenc töltelék
Töltött csirke, ínyenc töltelék

A csirkét megtisztítjuk, majd sóval és borssal bekenjük és amíg elkészítjük a tölteléket hagyjuk állni. A hagymát és a zellergumót apróra vágjuk és a gombával együtt megpirítjuk ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk