1 réteslap
» 10 dkg vaj
» 20 dkg juhtúró
» fokhagyma
» 2 tojássárgája
» szezámmag
» só
» bors
A töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, és 16 egyforma négyzetre vágjuk. Az egyik sarkába kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd szabályos háromszögekre hajtogatjuk őket. A batyukat megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és 200 C fokon 15-20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.
Szezámmaggal megszórt, aranybarnára sült, juhtúrós batyuk. Ha nincsenek is vendégeink, erre biztosan befutnak!
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt keverjük el a langyos porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA spenótot és a hagymát kb él liter sós, forró vízzel öntsd le, forrald pár percig, majd pürésítsd. Ha kell, rakj hozzá még vizet/lisztet. hagyd kihűlni. A 2 egész tojást üsd mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejben feloldunk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A többi tejet edénybe töltjük, hozzátöltjük az olajat 1 tojást, sót, cukrot és összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű