menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes-sörös, sült tarja káposztás, pirított burgonyá


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g Húsfarm tarjaszelet
2 ek. Confeira méz
1 ek. Mikado mustár
1 kk. Freshona paradicsompüré
fele
1 dl Argus sör
1 gerezd fokhagyma
5 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
Mikado feketebors
Castello étkezési só
Káposztás, pirított burgonya

1 darabka fejes káposzta
fél fej
300 g burgonya
hámozva, szeletelve
5 - 6 ek. almaecet
1 ek. Diamant kristálycukor
fele
1 kk. Mikado kömény
egész
60 g Promienna kacsazsír
Mikado feketebors
Castello étkezési só
Marinált, friss káposzta

1 darabka fejes káposzta
1/4 cikk, csíkokra vágva
1 db zöldalma
2 ek. almaecet
3 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
Diamant kristálycukor
ízlés szerint
Castello étkezési só

Elkészítés:


Elkészítjük a sörös-mézes pácot. Ehhez a mézet, mustárt, sört, paradicsompürét, olajat és reszelt fokhagymát összekeverjük, frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük. A tarjaszeleteket nem klopfoljuk, valamint nem is sózzuk! A pácban megforgatjuk a hússzeleteket, légmentesen lefóliázzuk, és hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Sütés előtt célszerű egy órát szobahőmérsékleten pihentetni!Káposztás, pirított burgonya
A felaprított és csíkokra vágott fejes káposztát kevés zsiradékon megpirítjuk, sózzuk. Közben a megtisztított burgonyát átöblítjük, felszeleteljük, majd két konyharuha között hagyjuk száradni. Ha a káposzta kissé összeesett, hozzáadjuk a burgonyát, és erőteljesen továbbpirítjuk, közben folyamatosan kevergetjük, rázogatjuk. Frissen tört borssal, sóval, durvára vágott köménymaggal és csipet cukorral ízesítjük.
A káposztás burgonya lényege, hogy folyadékot egyáltalán nem adunk hozzá, pirulás közben puhul meg. Erre szánjuk legalább 40–50 percet. Ha még szükséges, a végén sózhatjuk, kevés almaecettel picit savassá, azaz frissebbé tehetjük.Marinált, friss káposzta
A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, pár percet pihentetjük, majd alaposan kicsavarjuk. Hozzáadjuk a frissen reszelt vagy csíkokra vágott almát, sóval, cukorral és almaecettel ízesítjük, pár csepp olajat is adunk hozzá, végül összeforgatjuk az egészet.Tálalás
A tarjaszeleteket forró serpenyőben sütjük, közben megsózzuk. A káposztás burgonyát a tányér közepére rendezzük. Ráhelyezzük a sült tarjaszeletet, valamint a pikáns almás, friss káposztasalátát.

Mézes-sörös, sült tarja káposztás, pirított burgonyá

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fordított hús
Fordított hús

A húst felszeleteljük, megmossuk, és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután FORDÍTOTT sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket, vagyis: először morzsába, majd felvert tojásba, végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges sertésszeletek kapros galuskával, tejszíne
Zöldséges sertésszeletek kapros galuskával, tejszíne

Sertés combot használtam, melyet nem túl nagy szeletekre vágtam. Egyenletes vastagságúra klopfoltam. Bedörzsöltem, sóval, borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával. Egy nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szaftos sertéstarja
Szaftos sertéstarja

A sertéstarját kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerkeverékkel fűszerezzük. A tepsi alját felkarikázott póréhagymával kibéleljük, rátesszük a fűszeres hússzeleteket. A gombát f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Szaftos tarja burgonyával
Tarja - Szaftos tarja burgonyával

1. A húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal. 2. Közben a hagymát megtisztítjuk, felvagdossuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük, majd a húsokat is rátesszük és mindkét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk