25 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- 2 dl víz
- kevés vaj
- petrezselyemlevél
Felteszünk egy lábasban vizet forrni.
A nokedlihez a lisztet elkeverjük a tojással, majd megsózzuk, és hozzáadjuk a tejet. Sima masszát kapunk, ami nehezen folyik le a kanálról. Én szárított petrezselyemlevelet adtam hozzá, de frisset is lehet. Nokedliszaggatón forró, sós vízbe szaggatjuk, amikor feljönnek a tetejére, akkor megfőttek, egy szűrővel kihalásszuk őket.A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük, és szervírozzuk. Míg még forró a nokedli, ráteszünk egy darabka vajat, és elkeverjük vele.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
A krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk, váltott vízben többször átmossuk. Lecsepegtetjük, tepsibe rendezzük, és rászórjuk a köménymagot. Az alaplében – kis lángon – felolvasztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A főtt krumplit törd össze, majd add hozzá az összes hozzávalót. 2. Keverd pépessé az egészet és ha túl sűrű, tegyél hozzá még kevés tejet. 3. Töltsd a masszát egy közepes mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muffintepsi mélyedéseit kikenem vajjal. A sajtot lereszeltem. A meghámozott krumplit megmostam, papírtörlővel szárazra töröltem. Vékony karikákra gyalultam. A megolvasztott v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát megtisztítjuk, és vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és a petrezselyem felével. A hagymát félbevágjuk, vékonyra szeletel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű