menu

Családireceptkönyv.hu

Panettone 2.Dolce vita


Írta:

Elk. idő: 1 óra 20 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt, 20 dkg cukor, 30 dkg vaj, 4 egész tojás, 2 tojás sárgája, 14 gr szárított élesztő (2 tasak), 1 vaníliarúd kikapart magjai, 20 dkg mazsola, 10 dkg kandírozott citrus, fél narancs és fél citrom héja lereszelve

Elkészítés:


Az élesztő felét keverjük el 0,8 dl langyos vízzel, keverjük míg felolvad az élesztő és krémes lesz, ekkor keverjünk hozzá 7 dkg lisztet, keverjük el, fedjük le folpackkal és kelesszük 30 percet, míg a duplájára nő.
Ekkor tegyük át egy tálba, adjuk hozzá a másik tasak élesztőt, 0,5 dl langos vizet, kézi mixerrel keverjük el alaposan, keverjünk bele 2 tojást, 20 dkg lisztet és 5 dkg cukrot és 10 dkg vajat. Keverjük össze alaposan, fóliával letakarva keleszzük 1-1 1/2 órát.
Adjuk hozzá a maradék két tojást és a sárgákat, a vaníliamagokat, a maradék cukrot, lisztet és vajat, egy kávéskanál sót, Gyúrjuk át alaposan a tésztát, majd keleszzük ismét, 2-2 ½ órát.
Melegítsük elő a sütőt. A kelesztési idő végeztével, nyújtsuk ki a tésztát, szórjuk rá a gyümölcsöket és a mazsolát, tekerjük fel, gyúrjunk gömböt belőle. Helyezzük kivajazott, lisztezett, 20 cm átmérőjű, 10 cm mély sütőformába, amelybe magasításként 3 réteg sütőpapírt tettünk, spárgával összekötve. Késsel vágjunk keresztet a tetejére és kelesszük még 2 órát. (ettől a hosszú kelesztéstől lesz különleges állagú, 2-3 hétig is eltartható ez a kalács). Tegyük a kalácsot 190 fokra előmelegített sütőbe süssük 10 percig, vegyük le a hőfokot 165 fokra süssük így is 10 percig, mjad csökkentsük 160 fokra a hőfokot, süssük 45-50 percig a kalácsot. 2-3 nappal sütés után a legjobb

Trükkök, tippek, praktikák:


Helyezzük kivajazott, lisztezett, 20 cm átmérőjű, 10 cm mély sütőformába, amelybe magasításként 3 réteg sütőpapírt tettünk, spárgával összekötve. Késsel vágjunk keresztet a tetejére és kelesszük még 2 órát. (ettől a hosszú kelesztéstől lesz különleges állagú, 2-3 hétig is eltartható ez a kalács).

Panettone 2.Dolce vita

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fügés és datolyás gyümölcskenyér
Fügés és datolyás gyümölcskenyér

A mazsolát mossuk meg, csepegtessük le. Egy tálban áztassuk 30 percig a sherryben. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk apróra. A kandírozott héjakkal és a mazsolával együtt áztassuk a n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bögrés mézeskalács (azonnal puha)
Bögrés mézeskalács (azonnal puha)

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Almás,vagy túrós pite
Almás,vagy túrós pite

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Máglyarakás
Máglyarakás

1. A kifliket, kalácsot felkarikázzuk, szeleteljük, a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, tejjel kikeverjük, ráöntjük a kiflikre. 2. Vajazott hőálló edénybe tesszük,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk