1 nagyobb cukkini
1 tk só
10 dkg liszt
3 kisebb tojás
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg reszelt parmezán
1 tk morzsolt petrezselyemlevél
0,5 kk fokhagyma granulátum
Pár ek olaj
A megtisztított cukkinit meghámozzuk, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. A magvas részt kivágjuk.
A karikákat meghintjük sóval és hagyjuk, hogy levet eresszenek.
Addig előkészítünk három tálkát. Az elsőbe mérjük a lisztet. A másodikba ütjük a tojásokat, amit kicsit felverünk. A harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a morzsolt zöldlevelet, a fokhagyma granulátumot. Jól összekeverjük.
A cukkini levét leöntjük és a fenti sorrendben bepanírozzuk. A sütőt előmelegítjük. 2 nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük 2-3 ek olajjal.
Belefektetjük a szeleteket és lespricceljük kevéske olajjal. Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egy ecsettel szép vékonyan lekenhetjük a tetejüket.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel szép barnára sütjük.
Kínálhatjuk párolt rizzsel egy kis fokhagymás tejfölös mártogatós kíséretében
A tészta alapanyagait összekeverjük,és egy téglalap alakú,de kör alakú is jó... palacsintasütőbe kisütjük ,több lapban.Kétszer olyan vastagra,mint egy palacsinta. Vöröshagymát fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk, A cukkinik szárvégeit levágjuk, a krumplit meghámozzuk és megmossuk, majd mindkettőt vékony szeletek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA felaprított hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk már az elején. Egy kis darab gyömbért reszelünk hozzá. Jöhetnek a fűszerek: pirospaprika, ró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű