1 kg liszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg sütőmargarin vagy vaj
2,5 dl méz
3 tojás
+ a nyújtáshoz finomliszt
Az íróka hozzávalói és készítése:
1 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál citromlé / ecet
A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát kapunk. 3 cipóra osztjuk. Jól meglisztezett felületen az egyik cipót 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti mintával szaggatjuk. Sütőpapiros lemezre sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 10! perc alatt megsütjük őket szép sorban.
Az írókához kávédarálóval porrá őröljük a kristálycukrot, majd átszitáljuk, így biztosan nem marad benne nagyobb szemcse. Hozzávegyítjük az étkezési keményítőt. A tojásfehérjét a robotgép habverőjével kezdjük keverni, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot, majd a citromlét is. Nem lesz szükség az egész cukormennyiségre, csak annyit teszünk bele, hogy sűrűn folyós állagú legyen.
Nejlonzacskóba töltjük és pici lyukat vágunk a sarkára. Rajzoljunk kedvünkre, én is azt tettem mikor rájöttem, nem fogom Moha mintáit még csak megközelíteni sem! Nagyon el kell találni a sűrűséget, hogy a vékony rajzolatú mintákhoz a nagyon pici lyukon még könnyen kijöjjön a krém, és ez még elsőre nem ment nekem, de szerintem másodjára sem menne. Ettől még elégedett vagyok a végereménnyel, nagyon is! Fő az önbizalom
1. A tésztát összegyúrjuk, negyedórát pihentetjük. 2. Az almát megtisztítjuk, megreszeljük, ízlés szerint cukrot és ízesítőt adunk hozzá, megpároljuk, majd kihűtjük. 3. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a cukorral felforraljuk. Forrón belekeverjük a 140 g vajat és a kakaót. Erős szálra főzzük, ha kihűlt a maradék vajjal kihabosítjuk a krémet.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megdagasztjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ezalatt 1 csomag vaníliás pudingporból 3-4 kanál cukorral és 4 dl tejjel jó sűrű pudingot főzünk. A megkelt tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, a tejet, a lisztet, a sütőport, és sima tésztát keverünk belőle.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű