1 kg csirkemell
2 kanál liszt
kis kanál piros paprika
majoranna
bors
só
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
15 dkg füstölt sajt
póréhagyma
2 dl tejföl
vaj
A csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirkét, és a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rárakjuk a felkarikázott póréhagymát, és megszórjuk reszelt sajttal, majd a végén olajjal elkevert tejfölt öntünk a tetejére. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütjük, a végén vegyük le az alufóliát. Vegyes párolt zöldséggel tálaljuk.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. A tepsi aljára szórunk a lereszelt sajtból. Következő lépés az, hogy a csirkemell szeleteket először l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűForrósítsunk fel 1,5 evőkanál sertészsírt egy lábasban, majd pirítsuk meg benne a vöröshagymát, amíg arany barnává válik. Vegyük lejjebb a gázt, adjunk hozzá fél teáskanál csemege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy teflon serpenyőben kevés olajon elősütjük. A tejfölt a joghurttal, a liszttel, a tojással és a fűszerekkel cso...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KözepesRaguhoz Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű