menu

Családireceptkönyv.hu

omlős kifli szilvás Rugelach - lágy és omlós


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
12 dkg natúr krémsajt (Mascarpone, Philadelphia)
12 dkg vaj
5 dkg nádcukor
17 dkg búzaliszt
1 tk citromlé
1 csipet só
Töltelék
40 g barnacukor
4 g fahéj (őrölt)
25 g mazsola
50 g mandula (durvára tört)
120 g sárgabarack dzsem

Elkészítés:


Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy sütőpapírral fedett sütőlemezt.
Elkészítés
A krémsajtot, a vajat és a cukrot gépi vagy kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és összegyúrjuk. Fóliával letakarjuk és minimum 1 órára a hűtőbe tesszük. (Még jobb, ha egy egész napot pihentetjük. )
Elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és a durvára vágott mandulát.
A hűtőből kivett tésztát kettéosztjuk, az egyik felét visszatesszük a hűtőbe. Másik feléből lisztezett deszkán 25-28 cm átmérőjű kört nyújtunk. A tészta a krémsajt miatt könnyebben szakad, ezért is fontos a hideg helyen való pihentetés. Nyújtás közben is vékonyan lisztezzük a tészta felületét, ha szükséges. A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk a mandulás tölteléket. 12 cikkre vágjuk a tésztát. A cikkeket a széles végüknél kezdve kifli formára feltekerjük, és a tepsibe helyezzük. (Nem baj, ha a töltelék kilátszik a kifliből, süléskor a cukor enyhén karamellizálódik majd. ) A másik adag tésztát is hasonlóan készítjük. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a kifliket. Hagyjuk a tepsiben kihűlni őket, mert melegen még nagyon puhák, könnyen eltörnek. Tölthetjük csokis- diós- mogyorós töltelékkel is.

omlős kifli szilvás Rugelach - lágy és omlós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos csókok
Kókuszos csókok

A fehérjéket kemény habbá verem hozzáadom a cukrot vaniliacukrot és addig verem míg a cukor elolvad ezután óvatosan hozzákeverem a kókuszreszeléket és kanál segítségével formázom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KAKAÓS KAVART
KAKAÓS KAVART

1 tojást 5 dkg margarinnal kikeverni - 20 dkg cukor, 25 dkg liszt.1 cs.sütőpor, 3 evőkanál kakaópor, 2,5 dl tej. Zsírozott, lisztezett közepes tepsibe öntjük és sütjük. Ha kettév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Meggyes rácsos recept
Meggyes rácsos recept

Először elkészítjük a tölteléket, had hűljön. 3 dl meggylébe megfőzünk egy vaníliapudingot, kihűtjük belekeverünk 3-4 evőkanál meggylekvárt, és a magozott meggyet. A meggy lehet mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marianna
Kekszes
Kekszes

A porcukrot a kakaóval, és a Ramaval összemelegítem, a kekszet összetöröm.Az összetört kekszre ráöntöm az összemelegített vajas keveréket, és annyi tejet adok hozzá, hogy formázhat...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk