50 dkg liszt
2 tk. só
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
3 ek. olaj
2 dkg élesztő
Töltelék:
sonka
füstölt sajt
reszelt sajt
A tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a 20 perces dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam, majd 8 egyforma darabba vágtam. Elég nagyok lettek, kisebbekhez 10 darabba is lehet osztani.
A darabokat kinyújtottam egy kb. téglalap formára. Az aljára tettem egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtot, majd a felső harmadát a tésztavágóval vagy pizzavágóval felvagdostam. Olyan lett, mint egy nagy mancs.
A felvágott részt reszelt sajttal beborítottam:
Hozzávalók: 45 dkg liszt 2 dkg élesztő 1 teáskanál cukor 1 tk só 3 evőkanál olaj 2,5 dl víz Feltét: Ízlés szerint Elkészítése: A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítom a kelt tésztát és hagyom pihenni. A töltelék hozzávalóit összeaprítom. Ha megkelt a tészta, kinyújtom, megkenem tejföllel és megszórom a többi hozzávalóval. Feltekerem...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalókkal a sajt kivételével egy közepesen lágy, puha kelt tésztát készítek, kelesztőtálba teszem és fél ó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, végül a magv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű