menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgabarackos, málnás diós piskóta


Írta:

Elk. idő: 1 óra 15 p
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A megunhatatlan piskóta most barackos-málnás variációban.
175g vaj
» 175g nádcukor
» 30dkg sárgabarack
» 2 tojás
» 175g liszt
» 2 tk sütőpor
» 100g darált dió
» 5dkg dióbél
» 15dkg málna

Elkészítés:


A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral (finomítatlan nádcukorral a legjobb), és hozzáadunk egy csipet sót is.
Majd a két egész tojással továbbkeverjük a masszát, úgy, hogy egy evőkanál lisztet is hozzáadunk, és simára keverjük. Ezután jönnek a szárazanyagok: a liszt, a sütőpor és a darált dió. Jól elkeverjük a tésztát, és egy kevés tejjel lazítunk rajta.
A sárgabarackokat felkockázzuk és egy kis liszttel megszórjuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához, amihez adunk még egy kevés durvára vágott dióbelet is.
A tésztát kettéosztjuk és az első felét eloszlatjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaformában.
Ezt a réteget megszórjuk málnával, majd elegyengetjük rajta a tészta másik részét is, majd előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 1 órát sütjük.

Sárgabarackos, málnás diós piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Kossuth kifli
Kossuth kifli

A tojásfehérjéből habot verünk. A vajat a porcukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sütőporos lisztet és a habot. Megszórjuk dióval. 30 percig sütjük. Kiszaggatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Részeg Izidor
Részeg Izidor

A tojás sárgáját a kakaóporral, a porcukorral és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét és összekeverjük az előző krémmel....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi paleo nutella
Házi paleo nutella

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. A mogyorót a robotgéppel pépesre daráljuk (ha kisebb teljesítményű a gép érdemes előtte ledarálni). Hozzáadjuk a kókuszolaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Raffaello
Raffaello

Kókuszos tészta A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk