oldalas
só
fűszerkeverék
vöröshagyma hagyma
paradicsom
paprika
zsír
2/
1 kg oldalas
- fokhagyma
- só
- bors
- paprika
- paradicsom
- zsír
Ha befűszereztük az oldalast 1-2 órára tegyük be a hűtőbe.
A zöldségeket nagy darabokra szeleteljük.
A tepsiben elrendezzük úgy, hogy a húsok legyenek felül a zöldségek alul, majd lelocsoljuk zsírral.
Felöntjük kb 7 dl vízzel majd az első szakaszban 140 fokon ,60 percig sütjük.
Ha ez lejárt 180 fokra állítjuk a sütőt és még 30 percet sütjük.
Hogyan érdemes tálalni?:
Főzelék mellé, burgonya körettel, kenyérrel és savanyúsággal, vagy ahogy tetszik.
2./
1. Megmossuk és feldaraboljuk a húst
2. Egyenként sózzuk és borsozzuk.
3. 5 gerezd fokhagymát, egy paradicsomot és egy zöldpaprikát beledarabolunk.
4. 1 dl vízzel felöntjük.
5. Alufóliával letakarjuk, majd kb. 50 percig 200 fokon sütjük.
6. A húsokat megforgatjuk, hozzáadunk 20 dkg zsírt és letakarva további 30 percig sütjük.
7. Alufólia nélkül kb. 10 percig sütjük.
140 C fok 1 óra utána 180 C fokon 30 perc
1. A borjú és a sertés szűzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú szeleteket (érmécskéket) vágunk belőlük. 2. A csirkemájat is kisebb szeletkékre szeljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lapockát én 2-3 egyforma darabra szelem.. A fűszerekből száraz pácot (Rub) készítek: barna cukor, édes-nemes pirospaprika, frissen őrölt bors, só, Cayenne-bors, római kömény...
Elkészítési idő: 10-15 óra Nehézség: KönnyűA baconbe göngyölt mustáros szűzpecsenye elkészítéséhez a húst bedörzsöljük sóval, borssal, 1 ek olívaolajjal, és elosztjuk rajta a magos mustárt. Felforrósítjuk a maradék olajat e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A felaprított hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, a fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek. (Több tojást nem szabad hozzáadni, mert kemények le...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes