menu

Családireceptkönyv.hu

Szezámos szójaszószos csirkemell


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 gr csirkemell filé
1 kk fokhagyma granulátum
1 kk őrölt pirospaprika
1 kk vegeta
0,5 dl olaj
50 gr szezámmag (opcionális)
100 gr étkezési keményítő
0,5 dl szója szósz
köretnek rizs
sütéshez olaj

Elkészítés:


Először készítsd el a pácot: keverd össze a fokhagymaport, a paprikát, a vegetát és az olajat. A csirkemellet vágd csíkokra, és forgasd bele a pácba. Hagyd pácolódni, közben tedd fel a rizst a szokásos módon főni. Egy kb. fél óra elteltével szórd meg a csirkemell csíkokat szezámmaggal, majd forgasd bele az étkezési keményítőbe. Egy wokban (ha nincs, jó a serpenyő is) forrósíts fel egy kis olajat, és amikor már jó forró, hirtelen süsd ki benne a csirkemell csíkokat. Szedd papírtörlőre, locsold meg a szójaszósszal, és tálald az elkészült rizskörettel.

Szezámos szójaszószos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mura menti csirkemell
Mura menti csirkemell

A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, a liszttel, a fokhagymával, a medvehagymával vagy a snidlinggel és a petrezselyemmel és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Sütőben sült rántott csirke
Sütőben sült rántott csirke

A csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk. Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt,...

Elkészítési idő: 15+ 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gombás pulykamell
Gombás pulykamell

A húst kiklopfolni, pici lisztbe keverni a fűszereket, majd a húst ebbe a lisztbe forgatni. Kevés olajat forrósítani, elősütni benne a húsokat, majd jénaiba egymás mellé rakni őket...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szecsuáni csirkemell bambuszrüggyel
Szecsuáni csirkemell bambuszrüggyel

Felkockázom a vöröshagymát, és a répát julien-re vágom (metéltre csíkozom) félre teszem Felkockázom a csirkemellet, majd erős tűzön aranysárgára pirítom, majd hozzáadom a hagymát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk