menu

Családireceptkönyv.hu

Szuperropogós fűszeres rántott csirke


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 adag
» 1 hagyma
» 4 fokhagymagerezd
» olaj
» 4 ág friss rozmaring
» 1 liter víz
» 1 citrom
» 8 alsócomb
» 25 dkg liszt
» 2,5 dl kaukázusi kefir
» 1evőkanál sütőpor
» só
» bors
» paprika
» cayenne bors
» olaj a sütéshez

Elkészítés:


A csirkecombokat először bepácoljuk. Ehhez a hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható fagyasztózacskóba tesszük a csirkecombokat, ráöntjük a pácot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Pácolás után a csirkecombokat leöblítjük és konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd panírozzuk. Cayenne borsot, pirospaprikát, sót, borsot elkeverünk liszttel és két tányérba szétosztjuk, és a harmadikba beleöntjük a kefirt. Először a fűszeres lisztbe, aztán kefirbe, majd megint a lisztbe forgatjuk a combokat. Először olajban elő-, majd 180 fokos sütőben ropogósra és aranybarnára sütjük a húsokat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.

Szuperropogós fűszeres rántott csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egészben sült csirke
Egészben sült csirke

1. A sütőt előmelegítjük 200ºC-ra. 2. A csirke hasüregét sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a fokhagyma gerezdeket és a kakukkfüvet. 3. Sütőtálba helyezett rácsra fektetjük, a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Recept: Ma jóllakik az egész család és alig kell néh
Recept: Ma jóllakik az egész család és alig kell néh

A megmosott csirkemellet felszeleteljük, kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló tálba tesszük. A burgonyát meghámozzuk, reszelőn lereszeljük és a húsra szórjuk. Felka...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Fahéjas husi
Fahéjas husi

A csirkehúst feldaraboljuk csíkokra, fűszerkeverékkel és a fahéjjal kevés olajjal pácoljuk minimum 2 órán át. Közben a szalonnát apróra felszeljük, megpirítjuk, ha megpirult a kris...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk