menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis mediterrán zöldség


Írta:

Elk. idő: 1 ó 45 p
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


400 g padlizsán
só, bors
1-1 sárga, piros és zöld húsú paprika
1 csípős-hegyes paprika vagy chilipaprika
400 g cukkini
500 g burgonya
400 g paradicsom + a díszítéshez
2 nagy fej főzőhagyma
6-8 gerezd fokhagyma
1 ek. kapribogyó (sós lében)
1 ek. provence-i fűszerkeverék
3 ek. olívaolaj (classico)
1 szál bazsalikom vagy 4 - 5 szál petrezselyem

Elkészítés:


1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 30 percre erősen besózzuk, szűrőtálba csúsztatjuk (hogy kesernyés levük elfolyjon). A színes paprikákat, a hámozatlan cukkinikat és a burgonyát nagyobb kockákra aprítjuk. A hegyes paprika magjait-ereit a kívánt csípősség mértékében megtartjuk, felkarikázzuk, valamennyit jókora tepsibe terítjük.

2. Nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk a paradicsomokat. A hagymát karcsú gerezdekre vagy vastag karikákra szeljük. A padlizsánt bő vízzel leöblítjük, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, majd a hagymával, fokhagymával, paradicsommal és a lecsepegtetett kapribogyókkal együtt a többi zöldséghez adjuk.

3. Meghintjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lazán összekeverjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Csinos tálba szedjük, tetejét bazsalikombóbitával és/vagy finomra vágott petrezselyemmel, néhány gerezd friss paradicsommal díszítjük. Grillezett vagy hirtelen sült húsok, halak köreteként kínálhatjuk, de pompás hústalan egytálétel is lehet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Italajánlat:
Könnyű fehérbor vagy rozé

Tepsis mediterrán zöldség

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Barbi
karfiolzsömle
karfiolzsömle

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.A karfiolt robotgépben aprítsd fel. A morzsalékotkeverd össze a tojással, sajttal, lisztekkel, sütőporral, fűszerekkel. 4. Formázz kb. 2 cm ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumpligombóc baconba tekerve
Krumpligombóc baconba tekerve

A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverem, beleöntöm az összetört burgonyába, majd jól összegyúrom. A tetej...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás gofri
Burgonyás gofri

A burgonyát héjában megfőztem. Miután kihűlt, megpucoltam, és villával nagyjából összetörtem. A hagymát megtisztítottam, apró kockákra vágva a burgonyához adtam. A tojások sárgá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolpüré
Karfiolpüré

A karfiolt rózsákra szedem és megfőzöm az alaplében. Ha már jó puha, kihorgászom, egy tába rakom. Hozzáadom a zsiradékot, botmixerrel pürésítem. Ízlés szerint sózom, borsozom, stb.

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk