menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g tehéntúró
250 g vaj
250 g liszt
15 g só
2 db tojás sárgája
10 g élesztő

Kenéshez 1 db tojás sárgája
Reszelt sajt a szóráshoz.

Elkészítés:


A túrót, a sót és a hideg vajat egy tálban gyúrjuk össze. Lehetőség szerint használjunk gyúrógépet vagy a kézi habverő gépet, spirálos gyúrókarral. Amint csomómentes, gyúrjuk tovább a tojássárgájával és az élesztővel. Ha ezeket az összetevőket is eldolgoztuk, akkor gyúrjuk bele a lisztet, és dolgozzuk simára. A begyúrt tésztát tegyük két órára hűtőbe. Ha keményebbre hűlt, gömbölyítsük simára és lisztezett asztalon nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra. Szaggassuk ki kisebb méretű kerek kiszúróval. A tetejét kenjük le tojás sárgájával és szórjuk meg reszelt sajttal. Szobahőmérsékleten kelesszük fél órát, majd 230 C-fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük aranybarnára.

Túrós sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Sajtosrúd (szalakális)
Sajtosrúd (szalakális)

A sót és a szódabikarbónát a liszttel összekeverem. Ezután a zsiradékokat a liszttel elmorzsolom, a szalakálit pici tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gouda sajtos pogácsa
Gouda sajtos pogácsa

A sajtot finomra lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk és csak a sárgáját adjuk a sajthoz. Beleszedjük a tejfölt, a puha vajat és simára keverjük. Beleszórjuk az élesztőt és össz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Gyors hacsapuri
Gyors hacsapuri

A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Burgonyás pogácsa
Pogácsa - Burgonyás pogácsa

1. Egy negyed kiló főtt, áttört burgonyát, kávéskanál sót, negyed kiló vajat, lisztet gyorsan összegyúrunk. 2. Negyedórai időközben háromszor nyújtjuk, negyedik nyújtásnál ujjn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk