menu

Családireceptkönyv.hu

Zsúrkifli házi lekvárral töltve


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 24 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg szoba-hőmérsékletű vaj (esetleg margarin)
- csipet só
- fél csomag sütőpor (6 g)

+ a tölteléknek lekvár (nálam sárgabaracklekvár és eperlekvár)

Elkészítés:


1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a túrót is, tésztát gyúrunk. (Attól függően, hogy mennyire zsíros túrót használunk, ha esetleg picit ragacsos a tészta, akkor adunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó lágy, könnyen nyújtható, de ne ragacsos tésztát kapjunk.) Három gombóccá alakítjuk a tésztát.
2. Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk az egyik gombócot - kb. 2-3 mm vastagra - majd 8 egyenlő háromszögre vágjuk, melyeknek szélesebb részére lekvárt teszünk. Feltekerjük a tésztát úgy, hogy a lekvár két végénél a tésztát picit összenyomjuk, így biztos, hogy nem folyik ki a lekvár sütés közben. Kifli alakot formálunk. (a másik két gombóc tésztát is ugyanígy nyújtjuk/formázzuk)
4. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kifliket, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben világosbarnára sütjük. (nálam 15-18 percig sültek, de ez változó a sütőtől függően)
5. Hűlni hagyjuk a kifliket, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Annyira szeretem a lekvárokat - ilyenkor frissen főzve pedig a lekvárt is lekvárral eszem. Emiatt mostanában a lekváros süteményeket kívánjuk, tegnap gyorsan meg is sütöttem ezt a kis aprósüteményt a citromos-mazsolás tekercs tésztájából. Alig szükséges hozzá 3-4 dolog, ráadásul szűk 1 óra múlva már ehető is... az ilyen gyors és egyszerű, omlós finomságokat nagyon szeretem ám. :)

Zsúrkifli házi lekvárral töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Kapucíner szelet
Kapucíner szelet

A tojások sárgáját keverjük jó habosra a porcukorral, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a kakaóval, majd szitáljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos keksz
Sajtos keksz

Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Kókuszos Sport szelet/Paleo
Kókuszos Sport szelet/Paleo

Az alaphoz a datolyát a vízzel turmixold le, édesítő nem kell hozzá. Ha nincs friss datolyád és aszaltat használsz, azt célszerű beáztatni és nem biztos, hogy ugyannyi száraz hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mákos sajttorta
Mákos sajttorta

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszet daráljuk apróra. A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 23 centiméteres tortaforma aljába egyengessük el a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk