25 dkg vaj,
25 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
18 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
1/2 csomag van. cukor,
evőkanál rum.
A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukor-sütőpor-dió van. cukor keveréket, végül a rummal egynemű tésztává gyúrjuk. Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a zsiradék nem olvadjon meg. Vékonyra nyújtjuk és közepes korongocskákat szaggatunk. Sütés után a kihűlt korongocskákat kettesével összeragasztjuk lekvárral. Legjobb savanykás lekvárral (pl. ribizlivel) csoki öntettel leöntjük, rácsra tesszük míg megszilárdul.
töltelék elkészítése: A pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle. Még f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejfölt, majd ezt is jól beledolgozzuk. Beleszórjuk a sütőporral és pudingporral elkevert lisztet, hozzáöntjük a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Beletesszük a citromhéjat. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az 5 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, baracklekvárral vékonyan megkenjük. 2. Erre fektetjük a feketekávéba mártott babapiskótát, a tepsi hosszanti oldalával párhuzamosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű