Tészta:
20 deka liszt
15 deka vaj
1 tojássárga
4 ek víz
Töltelék:
40 deka sarált mák
35 deka cukor
1 pohár víz
Vanil. Cukor
3 tojássárga
1/2 citrom leve és héjja
5 deka vaj
4 tojásfehérje
Meggyúrjuk a tésztát. Két cipót kinyújtunk.
Tölteléket sürüre főzzük. Langyosra hűtjük.
A 3 tojásárgát, citromot, 5 deka vajat és végül a felvert tojáshabot hülés után adjuk hozzá.
Az egyik kinyújtott cipót tepsibe helyezzük, rátesszük a tölteléket.
Lefedjük a másik kinyújtott lappal.
Villával megszurkáljuk, tojással kenjük, lassú tüznél sütjük, vaniliás porcukorral meghintjük.
A tojások sárgáját, a margarint, a zsírt, a porcukrot és a tejet jól összekeverjük, majd a további hozzávalókat belekeverjük, összedolgozzuk. Felét a tepsibe öntjük, másik felébe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1 A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű-A tojásokat szétválasztjuk - a sárgáját kikavarjuk a cukorral majd bele az olaj + tej -liszt + sütőpor összekeverünk mindent végül a tojások felvert fehérje kemény habját óvatosa...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű20 perc 180 fokon, közben sütés próba
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű