1 kg főtt, áttört burgonya
30 dkg liszt
1 tk zsír
1 ek. búzadara
só
őrölt bors
30 dkg pörkölthús
2 dl tejföl
Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítettem. Ízesítettem még egy kis őrölt borssal, sóval.
A főtt, áttört burgonyát a liszttel, zsírral, búzadarával összegyúrtam. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtottam, egyenlő méretű négyzetekre vágtam. A négyzetek közepébe tettem 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst és gombócokká formáztam.
A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőztem. Vízzel leöblítettem és a tejfölös pörköltlébe szedtem, összemelegítettem.
1. A zsírt megolvasztom, belerakom a húst, sózom, borsozom, és a saját levében (fedő alatt ) főzöm. 2. Amikor a hús félpuha, hozzáadom a vöröshagymát és a port, felöntöm vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast max. félbevágjuk attól függően, mekkora tűzálló edényünk van. A hús mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük fűszerekkel, jó gazdagon mehet mindenből! A fokhagymát össze...
Elkészítési idő: 310 perc Nehézség: KözepesA húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.) A fokhagymát egy tálba áttörjük, fe...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA körmöket alaposan megtisztítottam és bárddal legalább három felé vágtam. Pörkölt alapot készítettem: 1-2 fej vöröshagymát, zsíron dinszteltem. Fűszereztem ízlés szerint papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű