Piskótalap:
6 tojás
15 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
15 dkg liszt
Krém:
8 dl tej
4 evőkanál cukor
2 csomag csokoládés pudingpor
Csokiöntet a pudingba:
10 dkg porcukor
2 evőkanál natúr kakaópor
2 kanál forró víz
Szükséges még:
4 dl habtejszín
A tojások fehérjét habosra keverjük, és apránként hozzáadva a cukrot kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük, s fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Előmelegített, közepes hőfokú sütőben sütjük, egyenletes lángon. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt, 3 részre vágjuk.
A tej háromnegyedét mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük. Ezalatt a cukorral és a pudingporral összekeverjük a maradék tejet, majd a masszát lassan, folyamatos keverés mellett belekeverjük a felforrt tejbe, és sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A porcukrot, a kakaóport és a forró vizet egy mély tálban addig keverjük, amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk. A tejszínt habbá verjük. A kihűlt csokipudingot és a csokiöntetet összekeverjük, a kemény tejszínhabot pedig hozzáadjuk. Az így elkészült krémmel töltjük meg a tortát. A tetejét a krémjéből nyomott habrózsákkal és olvasztott csokival díszítjük.
A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, olajat, majd a sütőporos lisztet. Kapcsos tortaforma alját papírral béleljük, beleöntjük a masszát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból szirupot főzzünk majd a többi hozzávalót leöntjük vele. Jó sok kakaó, ettől lesz olyan. Ezt most így hagyjuk egy kicsit olvadozni a forró szirup teszi a d...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesElkészítés: A lisztet, sót, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot egy másik tálba öntjük, és keverőgéppel jól kikeverjük. A...
Elkészítési idő: 50-55 perc Nehézség: Könnyű