menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcskenyér -tojásfehérje hasznosítá


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1 db tojás,
15 dkg porcukor
18 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tisztított mogyoró, vagy durvára vágott dió
10 dkg aszalt gyümölcs
5 dkg mazsola
23 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 csapott mokkáskanál só
5 tojásfehérje

A forma kikenéséhez: vaj és liszt .

Elkészítés:


Elkészítése: A tojást a porcukorral simára keverjük, majd az olvasztott, langyos vajjal tovább dolgozzuk. Az apróra vágott csokit, a mogyorót, vagy diót és az aszalt gyümölcsöt meg a mazsolát a keverékhez adjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, megsózzuk, a keverékhez adjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk. Egy egyliteres őzgerincformát kivajazunk-lisztezünk és ebbe töltjük a masszát.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 50 percig sütjük.

Előnye, hogy letakarva a hűtőben sokáig eláll, de akár le is fagyasztható.

Gyümölcskenyér -tojásfehérje hasznosítá

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Skót krémes
Skót krémes

1. A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 2. 4 részre osztjuk, nagy gáz tepsi méretű...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dióhabos linzer
Dióhabos linzer

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk. Az egyik felét 25×39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük,hozzá keverjük a d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Brownie
Brownie

180 fokon 20 percet sütjük. Vanilia fagyival tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Kozák sapka/Hólabda
Kozák sapka/Hólabda

A tészta hozzávalóiból ppiskótát sütünk. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk és megkenjük a krémmel. A krémhez a tejet és a lisztet fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk