8 db közepes vöröshagyma
fél dl olívaolaj
só
frissen őrölt bors
1,5 liter húsalaplé
1 evőkevőkanál liszt
1 evőkanál mustár
fél deci száraz fehérbor
2 szelet pirított kenyér kockákra vágva
5 dkg reszelt (füstölt) sajt.
A hagymákat felszeletelem csíkokra, olívaolajon megpárolom, (kicsit túl is pirítom), ha megpirult rárakom a kanál lisztet, kicsit dinsztelem, sózom, borsozom, ráöntöm a bort és elforralom az alkoholt belőle majd felöntöm húsalaplével és belerakom a mustárt. 20 percet főzöm.
Reszelt sajttal, pirított zsemlekockával tálalom és még apróra vágott petrezselyem zöldet szórok rá.
Elkészítés A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A vajat olvasszuk meg egy magas falú lábosba (nagyon könnyen kifut, így érdemes tényl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira bontjuk, a krumplit megpucoljuk és felaprítjuk, bő 1 liter sós vízben megfőzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, beletesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit azonos nagyságú, kisebb kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A zsiradékon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, n...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA MAGGI Paradicsomlevest 1/2 l hideg vízbe keverjük. Időnként megkeverve 5 percig lassú tűzön főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A hozzávalókat apróra vágjuk, a MAGGI Paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű