A „hóemberhez” azaz a tejberizshez
1 liter tej
2 dl tejszín
2 bögre rizs
cukor, ízlés szerint
kókuszreszelék
A vanília sodóhoz
6 dl tej
3 tojás sárgája
1 rúd vanília
cukor, ízlés szerint
pici liszt
Aszalt gyümölcsök a díszítéshez
Először a tejberizs készítsük el. A tejet, a tejszínt a rizzsel és a cukorral kis lángon, vigyázva, hogy ne égjen oda, főzzük meg. Amikor a rizs már puha, vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni és utána tegyük a hűtőbe.
Készítsük el a hóembereket. A tejberizsből készítsünk golyókat, melyet forgassunk bele a kókuszreszelékbe. Ezután „építsünk” hóembert. Egy tányérba rakjuk pont egymás fölé a kókuszos golyókat, és kicsi aszalt gyümölcs darabokból tegyünk rá szemeket, orrot és gombokat. Ezután öntsük mellé a vaníliasodót.
Vanília sodó készítése
A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgákat 1dl tejjel és pici liszttel keverjük ki. A maradék tejbe kaparjuk bele a vaníliát és a cukrot, majd forraljuk fel. Amikor a tej felforrt, vegyük le a tűzről és folyamatos keverés mellett csorgassuk bele a tojásos masszát. Arra vigyázzunk, hogy soha ne a forrásban lévő tejbe öntsük a tojás sárgákat, mert összekapja, és olyan lesz mint a rántotta.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd morzsoljuk bele a hideg vajat. Adjuk hozzá a cukrot, majd a szétválasztott tojások sárgáit, végül a tejfölt is. Gyúrjunk belő...
Elkészítési idő: 20+45 perc Nehézség: KönnyűA morzsához egy mély tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, ráöntöm a vajat, és összekeverem. A hűtőbe teszem, amíg a másik masszát kikeverem. 2. Előmelegítem a sütőt 175 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos ,cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal és többi hozzávalóval összedolgozzuk. Sima felületű,jól kezelhető tésztát kell kapnunk. kelesztjük a duplájára m...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA kekszet, a porcukrot, a kakaót, a vajat és a rumaromát tálba mérjük, majd apránként adagolva annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy összeálljon a massza. Diónyi golyókat formázunk belő...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű