menu

Családireceptkönyv.hu

Macskaszem


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

30 dkg liszt
4 tojás sárgája
14 dkg vaj
1 dkg élesztő

Töltelék

60-70 dkg magozott cseresznye vagy meggy
cukor
konyak vagy őrölt fahéj

20 dkg darált dió
20 dkg cukor
4 tojás felvert habja
1 csomag vaníliás cukor

tejföl a kenéshez

Elkészítés:


Először tésztát gyúrunk a megadott hozzávalókból, melyet 3 egyenlő részre osztunk. Az egyik darabot, lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra és lehetőleg jó vékonyra nyújtunk. A magozott cseresznyét vagy meggyet cukros őrölt fahéjjel összekeverjük vagy előzőleg konyakba áztatjuk és ízlés szerint megcukrozzuk. A téglalap alakú tésztánk 2 hosszabb oldalának a szélére, egy-egy sorba kenünk belőle. Ezután elkezdjük a tésztát a közepe felé mindkét oldalról feltekerni, úgy, hogy középen 2 centis sávot hagyunk.

A 4 tojás fehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót. Ebből a töltelékből kenünk a feltekert tészta közepén szabadon hagyott 2 centis sávba. A másik két darab tésztával ugyanígy járunk el, a végén három rúd süteményünk lesz, melyek tetejét, csak a tésztánál, vékonyan megkenünk tejföllel. (A diós résznél nem.) Egy tepsit kizsírozunk, ebbe fektetjük a rudakat és előmelegített sütőben, közepes lángon 30-40 perc alatt készre sütjük.

Macskaszem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti sós foszlós kalács sonka mellé
Húsvéti sós foszlós kalács sonka mellé

0,5 dl langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk rá a cukrot és tegyük félre, hogy felfusson. A liszthez adjuk hozzá a tojásokat, a zsírt, a sót, a felfutott élesztőt é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bécsi fánk
Bécsi fánk

A tej felében felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést vájunk, s ebbe öntjük az élesztős tejet. Ebből kevés liszttel összekeverve puha kovászt készítünk, majd letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
HAGYOMÁNYOS HÚSVÉTI FONOTT KALÁCS
HAGYOMÁNYOS HÚSVÉTI FONOTT KALÁCS

Az élesztőt langyos, porcukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük, géppel b...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Mákos gőzgombóc
Mákos gőzgombóc

Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megkelesztjük, és miután megkelt, lisztezett deszkán bögrével kiszaggatjuk a tésztát. Vizet te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk