2 tojás
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 üveg meggybefőtt
2 evőkanál kakaópor
kevés só
A krémhez:
4 dl meggybefőttlé (vízzel pótoljuk)
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
csokimáz, a tetejére
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, lisztet, sütőport, sót, tejet. Kidolgozzuk, kétfelé osztjuk, és az egyik felébe kakaót teszünk.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 180 °C-fokon megsütjük. A meggylében a cukorral megfőzzük a pudingokat.
Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat, és összedolgozzuk.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük a pudingos masszát, a legtetejére csokimáz kerül.
A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad. (Le is lehet szűrni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csoki és a tejszín kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk alaposan, hogy sűrű, kicsit ragacsos masszát kapjunk. Ráhalmozzuk egy nagy darab folpackra, leterítjük még egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk.A tészta egyik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. A reszelt almát ízesítjük vanilliás cukorral, mazsolával és fahéjjal. Állni hagyjuk kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a pudingot a csomagon lévő leírás szerint, és hagyjuk kihűlni úgy, hogy közben időnként megkeverjük, összetörjük, hogy ne álljon össze. A gyerekek nagy örömére az egy zac...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes