menu

Családireceptkönyv.hu

Piskóta Almás habos vanília krémmel töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta tésztához:

2 nagyobb savanykás alma
7 tojás
7 ek. liszt
7 ek. cukor
1/2 cs. sütőpor

Krémhez:

6 dl tej
8 ek. cukor
10 dkg margarin
ízlés szerint porcukor
2 cs. vanília puding
1 cs. vaníliás cukor

Habhoz:

5 dl növényi tejszín
2 ek. porcukor
kevés kakaópor

-

Elkészítés:


A tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt!

Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé helyezzük.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A tészta hozzávalóiból piskótát keverünk. Ebben a receptben olvashatsz a piskóta készítésről !

A piskóta tésztát a lerakott almára öntjük és az előmelegített sütőbe helyezzük, kb. 30 percig sütjük.



A vanília krémhez a puding port a cukorral és 1 dl tejjel elkeverjük. A maradék tejet megmelegítjük és még forrás előtt állandó keverés mellett hozzá adjuk a pudingos cuccot, és sűrűre főzzük! Félrerakjuk hűlni.

A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral. Kanalanként hozzá keverjük a kihűlt pudingot. Az egészet szép simára keverjük. Megkóstoljuk, ha nem érezzük elég édesnek adunk még hozzá 1-2 ek porcukrot.

A tejszínt nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot.

A piskótáról lehúzzuk az alufóliát és az almás felével felfelé egy tálcára tesszük. Rákenjük a vaníliás krémet, majd a tejszín 2/3-át. Az almás habost kockákra vágjuk.

A maradék tejszínt habzsákba tesszük és minden kocka sütemény tetejére nyomunk egy rózsát belőle. A végén a tetejére kevés kakaót szórunk.

Piskóta Almás habos vanília krémmel töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar MEGGYES SÜTI
MEGGYES SÜTI

A tojás sárgákat a cukorral és a rámával habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Zserbó
Zserbó

Az élesztőt kb. 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében megkelesztjük. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a pici sót és a cukrot, közzékeverjük a sütőport. A köz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Hólabda vagy kozák sapka:
Hólabda vagy kozák sapka:

A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra, hogy legalább háromszorosára nőjön, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Norita
Raffaello golyó
Raffaello golyó

A lisztet és cukrot egy edénybe elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön felfőzzük. Ezután hozzáadjuk a margarint és a kókuszresz...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk