Mogyorós marcipános
200 g marcipán
50 g pörkölt, darált mogyoró
2-4 cl mandulalikőr/mandulaaroma
Mákos-meggyes
200 g marcipán
120 g darált mák
2-4 cl meggylikőr/ gyerekeknél esetleg mirelit meggy lecsöpögtetett meggylé
Kókuszos
200 g marcipán
150 g kókuszreszelék
1 dl kókuszszirup
Jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé.
A marcipánt az ízesítő anyagokkal jól összegyúrjuk, majd olyan vastagságúra hengereljük, amilyenre szeretnénk a szaloncukrot. Kicsi száradás után, kb.: 2,5-3 cm rudakat vágunk belőle és csokoládéba mártjuk.
Ügyeljünk, hogy a csokoládé a felmelegítés után, kb. 30 fokosra visszahűljön kevergetés közben, így megfelelő vastagságú lesz a bevonás, illetve szép selyemfénye lesz.
Dekorálhatjuk az ízesítő anyagokkal még félig dermedt állapotban.
Sütőpapírból kis téglalapokat vágunk, ha van színes fóliánk, akkor azzal együtt szaloncukor mintájára becsomagoljuk.
1. A tészta hozzávalóit robotgéppel jól összekeverjük, 2 db lapot sütünk belőle. 2. A pudingport a vízzel és a cukorral összekeverjük és megfőzzük. 3. A kihűlt pudingot összek...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókból nyújtaható tészták készítek. Hűtőbe rakom amíg elkészítem az alma tölteléket. A reszelt almát pici étolajon dinsztelem. Hozzáadom a fahéjat és kihűtöm. Amíg hűl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kefirt,és az olajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet,és a tojások habbá vert fehérjét, majd alaposan összeforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű