1 csésze "japán" rizs
+20%-kal több tiszta víz
Mossuk meg a rizst háromszor-négyszer, amíg a víz átlátszó lesz. Áztassuk vízben 30 percig, majd szűrjük le. Főzzük nagy lángon, amíg a víz forrni kezd, forraljuk egy percig. Fedjük le nehéz fedővel, vegyük alacsonyra a lángot, főzzük addig, míg az összes víz elfő róla (nagyjából 13 perc, nem szabad nyitogatni). Vegyük fel újra a lángot és számoljunk tízig. Zárjuk el a lángot és hagyjuk állni 12-13 percig (a fedőt semmiképp se emeljük fel eközben). Vegyük le a fedőt és kavarjuk át gyorsan egy vizes fakanállal.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, szárazra törüljük, 2-3 részre vágjuk. A cikkeket 2 ek olajjal meglocsoljuk.Rászórjuk a fűszereket, majd alufóliával lefedjük. 180°-ra előmelegített sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészíthető cukkiniből, édesburgonyából, sütőtökből, patisszonból, paszternákból, ki mit szeret. Én most répát és petrezselyemgyökeret gyalultam le, mert az volt kéznél. Nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk majd négy vagy hat darabra vágjuk, nagyságtól függően. Közben bekapcsoljuk a sütőt. Egy fazékba rakunk annyi vizet, hogy épp ellepje a krumplit és félpuhár...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű