menu

Családireceptkönyv.hu

angyalbögyörő


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



500 g főtt burgonya
150 g liszt
1 tojás (M-es)
1 csipet só
1 csipet porcukor
3 ek vaj


120 g zsemlemorzsa
5 ek porcukor

Elkészítés:


A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet, tojás, sót, porcukrot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Minden darabot kicsit formázunk, hogy elvékonyodjon a végük, majd enyhén sós, forró vízben 1 kanál olajjal pár perc alatt megfőzzük őket, 2-3 lépésben. Mikor feljönnek a víz felszínére még 1-2 percig főzzük majd kivesszük a vízből és leszűrjük őket. Egy nagyobb edénybe rakjuk a nudlikat és összekeverjük a vajjal, így nem tapadnak majd össze, miközben főzzük a többi adagot. A panírhoz egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, összekeverjük a porcukorral és beleforgatjuk a vajas nudlikat. Plusz porcukorszórással és baracklekvárral tálaljuk.

angyalbögyörő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
A legjobb palacsinta
A legjobb palacsinta

Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alap kelttészta
Alap kelttészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás kifli
Vaníliás kifli

Az egészet összegyúrtam,sodortam vékonyra,pogácsa szaggatóval kiszúrtam,feltekertem és 200 fokon,előmelegített sütőben kisütöttem 20 perc alatt. Még világos,puha mikor már ki kell...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Reszelt linzer
Reszelt linzer

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk