6 csirkecomb (alsó, felső)
6 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
4 sárgarépa
rozmaring
1 teáskanál reszelt gyömbér
só, bors
olaj
A húst megmossuk, kettőbe vágjuk, hogy külön legyen az alsó- felső része. A zúzott fokhagymát és a gyömbért 0,5 dl olajba keverjük és rákenjük a húsokra, fűszerezzük. A zöldségeket meghámozzuk, felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a fűszerekkel és összekavarjuk, hogy mindenhova jusson belőle. A húsokat ráfektetjük és pár csepp olajat eloszlatunk rajtuk. Egy dl vizet öntünk rá és letakarjuk alufóliával, 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, majd levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat és nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.
A családi összejövetelek kedvenc fogása lehet ez a könnyen összedobható, finom étel! Alig van vele munka, mégis nagyszerű recept!
Elkészítjük a pácot: a zúzott fokhagymát, gyömbért, borsot, pirospaprikát és a mustárt egy tálban összekeverjük, majd a páccal alaposan bedörzsöljük a besózott, kicsontozott combok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szeletelt sertéskarajt középen kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Pillangó módra kettéhajtjuk és enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk mindkét oldalán, majd a szeleteket egymásra...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztből és a tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kevés olajon megpároljuk a finomra vágott gombát és a darált csi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét tisztítás után négyfelé vágom, megsózom, majd bőrével felfelé evőkanálnyi olajjal kikent tepsibe helyezem. A maradék olajat rácsorgatom és alufóliával lefedve előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű