menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás csirkepaprikás medvehagymás galuskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 csirkemellfilé
1 vöröshagyma
25 dkg gomba
3 ek olaj
3 ek paradicsompüré
1 tk fűszerpaprika
1,5 dl tejföl
1 ek liszt

bors

Galuskához:

2 tojás
35 dkg liszt

1 ek olaj
medvehagyma (néhány szál)

Elkészítés:


A csirkemell mindkét oldalát serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük, majd sózzuk borsozzuk. Miután megsült, félretesszük.

A maradék olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot és a paradicsompürét. Kevés víz hozzáadása után belerakjuk a felszeletelt gombát, átkeverjük, és a gomba megpuhulásáig főzzük.

Beletesszük a már megsült csirkét, majd a tejfölt csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, liszttel és néhány evőkanál paprikás lével. Kevergetve besűrítjük a paprikást.

A galuskához a felvert tojást, a sót, a lisztet és az aprított medvehagymát annyi vízzel keverjük össze, hogy lágy, sűrű massza alakuljon ki.

Galuskaszaggatón forrásban lévő vízbe szaggatjuk, ha feljött a víz felszínére, még 1 percet főzzük, leszűrjük, majd felhevített olajon megforgatjuk.

Tálaláskor még medvehagymát szórhatunk rá.

Gombás csirkepaprikás medvehagymás galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
rakott csirkemell
rakott csirkemell

A hússzeleteket kiolajozott tepsibe raktam és megkentem mustárral. Az csirkemellekre tettem bacon szalonnát, paprika /sárga, kaliforniai csípős/ és újhagyma szeleteket. Betak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csípős – savanyú csirkemáj
Csípős – savanyú csirkemáj

A répát felszeleteljük. A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a paprikát, és paradicsomot, darabokra vágjuk. A májat, jól átmosva, kevés felforrósított olajon elősü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Duplasajtban sült paradicsomos csirke
Duplasajtban sült paradicsomos csirke

A mellfiléket lapjában elfelezzük - így két lapos szeletet kapunk, sózzuk, finoman borsozzuk őket és kenjük be préselt fokhagymával. Mártsuk a hússzeleteket a felvert, picit sóz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás, petrezselymes burgonya csirkecombal
Fokhagymás, petrezselymes burgonya csirkecombal

A húsokat átkenjük a fűszerekkel és forró olajban 10 perc alatt félig átsütjük, majd félretesszük. Közben a burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, kiolajozott hőálló edénybe tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk