2 csirkemellfilé
1 vöröshagyma
25 dkg gomba
3 ek olaj
3 ek paradicsompüré
1 tk fűszerpaprika
1,5 dl tejföl
1 ek liszt
só
bors
Galuskához:
2 tojás
35 dkg liszt
só
1 ek olaj
medvehagyma (néhány szál)
A csirkemell mindkét oldalát serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük, majd sózzuk borsozzuk. Miután megsült, félretesszük.
A maradék olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot és a paradicsompürét. Kevés víz hozzáadása után belerakjuk a felszeletelt gombát, átkeverjük, és a gomba megpuhulásáig főzzük.
Beletesszük a már megsült csirkét, majd a tejfölt csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, liszttel és néhány evőkanál paprikás lével. Kevergetve besűrítjük a paprikást.
A galuskához a felvert tojást, a sót, a lisztet és az aprított medvehagymát annyi vízzel keverjük össze, hogy lágy, sűrű massza alakuljon ki.
Galuskaszaggatón forrásban lévő vízbe szaggatjuk, ha feljött a víz felszínére, még 1 percet főzzük, leszűrjük, majd felhevített olajon megforgatjuk.
Tálaláskor még medvehagymát szórhatunk rá.
A hússzeleteket kiolajozott tepsibe raktam és megkentem mustárral. Az csirkemellekre tettem bacon szalonnát, paprika /sárga, kaliforniai csípős/ és újhagyma szeleteket. Betak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát felszeleteljük. A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a paprikát, és paradicsomot, darabokra vágjuk. A májat, jól átmosva, kevés felforrósított olajon elősü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mellfiléket lapjában elfelezzük - így két lapos szeletet kapunk, sózzuk, finoman borsozzuk őket és kenjük be préselt fokhagymával. Mártsuk a hússzeleteket a felvert, picit sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat átkenjük a fűszerekkel és forró olajban 10 perc alatt félig átsütjük, majd félretesszük. Közben a burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, kiolajozott hőálló edénybe tess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű