3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 nagy csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
135 g búzadara
petrezselyemzöld
A tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk.
Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani.
Hozzákeverjük a szódabikarbónát is.
Hozzáadjuk a búzadarát, és jól elkeverjük benne. Kb. tejföl sűrűségű masszát kell kapunk.
Egészen finomra ollózva vágunk bele ízlés szerint kis friss petrezselymet. Jól keverjük el a masszában.
Az elkészült masszát folpackkal lefedve, hűvös helyen minimum egy órát hagyjuk pihenni
Egy nagyobb lábasba vizet teszünk forrni, a vizet sózzuk meg. Amikor a sós víz felforrt, vegyük minimumra a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz.
Kanál élével fél evőkanálnyi darabokat sós vízbe szaggatunk, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Vigyázzunk, hogy inkább kissebbeket szaggassunk, mint nagyokat, mert hatalmasra fognak duzzadni!
A főzés vége felé, mikor megütögetünk egyet a kanál hátával, és már nem "kopog", hanem puhán ér a kanálhoz, akkor vegyünk ki egyet.
Vágjuk ketté, és ha a közepén is puha, duzzadt grízszemek vannak, akkor elzárhatjuk alatta a gázt.
Fedővel lefedve a főzővízben hagyhatjuk, vagy átszedhetjük a levesbe is tálalásig. Nagyon finom!
5 perc a bekeverés + 60 perc pihentetés + 20 perc a kifőzés
A burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzölde...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA rizst a zöldség-keverékkel 1.5x-es vízmennyiséggel, sóval kuktában megfőzzük.
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozom és kb. 1x1 cm-es kockákra vágom. 2. Forró olajba teszem, és erős tűzön pirítani kezdem. 3. Közben a vöröshagymát nem túl apró kockára vágom, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű