menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgaluska 3 tojásos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 nagy csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
135 g búzadara
petrezselyemzöld

Elkészítés:


A tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk.
Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani.
Hozzákeverjük a szódabikarbónát is.
Hozzáadjuk a búzadarát, és jól elkeverjük benne. Kb. tejföl sűrűségű masszát kell kapunk.

Egészen finomra ollózva vágunk bele ízlés szerint kis friss petrezselymet. Jól keverjük el a masszában.

Az elkészült masszát folpackkal lefedve, hűvös helyen minimum egy órát hagyjuk pihenni

Egy nagyobb lábasba vizet teszünk forrni, a vizet sózzuk meg. Amikor a sós víz felforrt, vegyük minimumra a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz.

Kanál élével fél evőkanálnyi darabokat sós vízbe szaggatunk, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Vigyázzunk, hogy inkább kissebbeket szaggassunk, mint nagyokat, mert hatalmasra fognak duzzadni!

A főzés vége felé, mikor megütögetünk egyet a kanál hátával, és már nem "kopog", hanem puhán ér a kanálhoz, akkor vegyünk ki egyet.

Vágjuk ketté, és ha a közepén is puha, duzzadt grízszemek vannak, akkor elzárhatjuk alatta a gázt.

Fedővel lefedve a főzővízben hagyhatjuk, vagy átszedhetjük a levesbe is tálalásig. Nagyon finom!

Trükkök, tippek, praktikák:


5 perc a bekeverés + 60 perc pihentetés + 20 perc a kifőzés

Grízgaluska 3 tojásos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos krokett
Sajtos krokett

A burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzölde...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges rizs
Zöldséges rizs

A rizst a zöldség-keverékkel 1.5x-es vízmennyiséggel, sóval kuktában megfőzzük.

Elkészítési idő: 1/2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Francia burgonya
Francia burgonya

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kockás krumpli
Kockás krumpli

1. A burgonyát meghámozom és kb. 1x1 cm-es kockákra vágom. 2. Forró olajba teszem, és erős tűzön pirítani kezdem. 3. Közben a vöröshagymát nem túl apró kockára vágom, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk