2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Futtasd fel a 2,5 dkg élesztőt fél dl (50ml) langyos tejben, 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel. 2. Keverd össze az 550 g lisztet, a 2 tojást és 2 extra tojássárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát lereszelem, fahéjjal és cukorral ízesítem. Kicsit hagyom állni, majd a levét kinyomkodom. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval együtt, jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint felolvasztom, majd minden összetevőt összekeverek. Kettéosztom a masszát, ez egyikbe kakaóport keverek. Sütőporos tepsibe kanalom őket felváltva. összerázom egy kicsit...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű