1 kg tengeri hal filé
3 tojás
6 evőkanál tej
liszt
pankó morzsa
só, bors
olaj
A halfilét kiolvasztjuk és ujjnyi téglalapokra vágjuk. Ez csak abban az esetben szükséges, ha azt szeretnénk, hogy pont úgy nézzenek ki, mint a bolti halrudacskák. Ha ez nem lényeges, akkor nagyobb darabokra is vághatjuk. Átkenjük a fűszerekkel és beleforgatjuk a lisztbe. A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejet, fűszerezzük és megforgatjuk benne a haldarabokat. Majd a pankó morzsába forgatjuk (japán fehérmorzsa, a pankó). Forró olajban kisütjük és már kínálhatjuk is. Ha felnőtteknek készítjük és íz gazdagabb ételre vágyunk, a felvert tojásba tehetünk citromfüvet, majoránnát és fokhagymaport is.
Felteszünk főni 2 db burgonyát és amíg fő addig a halat ledaráljuk. Beáztatjuk a 2 szelet száraz kenyeret (tejbe áztatva finomabb lesz). A többi burgonyát megpucoljuk és feldara...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojásokkal, a fűszerekkel, a sütőporral és a sóval. Hozzákeverjük a sört és a sáfrányt. A rákokat először sima lisztbe forgatjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA besózott halszeleteket fél óráig állni hagyjuk, majd lecsurgatjuk és mindkét oldalukat lisztbe mártva kisütjük. Az olaj másik felében megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a lazacszeleteket egy zárható zacskóba. Egy mérőedényben készítsük el a pácot. A fokhagymát és a gyömbért vágjuk fel apróra, keverjük hozzá a pirospaprikát, a szójaszószt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű