menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus csiga


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához

300 ml 2,8%-os tej
2 evőkanál kristálycukor
50 g élesztő (friss)
600 g búzaliszt (BL55)
100 g vaj (olvasztott)
0.5 teáskanál só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

A töltelékhez

12 evőkanál kristálycukor
10 teáskanál kakaópor - holland
100 g vaj

A kenéshez

1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne, és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott vajat és a tojást. Keverjük, össze majd kezdjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk.

Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.

Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk, nekem az egész gyúrólapot befedi. (60*40 cm)

A töltelékhez való cukrot és kakaóport összekeverjük egy tálban és félretesszük.

A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tésztára és egy ecsettel egyenletesen elkenjük rajta.

A cukros kakaóval egyenletesen behintjük a vajas felületet.

Jó szorosan feltekerjük.

1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.

Szükség esetén kezünkkel kicsit lapítsuk ki a csigákat.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.

A tojást egy kis tálba villával felverjük, és ezzel megkenjük a csigákat. 200 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Klasszikus csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Aszalt szilvakrémes torta
Aszalt szilvakrémes torta

A szilvát vágjuk fel apró darabokra, majd öntsük fel annyi langyos vörösborral, hogy ellepje. Hagyjuk egy fél óráig állni, majd alaposan csepegtessük le. A tortaformát béleljük ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Keksztekercs
Keksztekercs

A kekszet, porcukrot összekeverem, majd annyi kakaót adok hozzá, hogy a tej hozzáadása után sötét színű legyen. Ezután adok hozzá 2-3 kávéskanál rumaromát, majd végezetül annyi tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mézes tekercs
Mézes tekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hamis krémtúrós
Hamis krémtúrós

Elkészítés:A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.A krémhez a fél liter tejet, cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk