A tésztához:
1 kg darált keksz
500 g porcukor
rumaroma
2-3 evőkanál kakaó
tej
A fehér krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg kókuszreszelék
rumaroma ízlés szerint
500 g porcukor
A tészta köré:
kókuszreszelék
A kekszet, porcukrot összekeverem, majd annyi kakaót adok hozzá, hogy a tej hozzáadása után sötét színű legyen. Ezután adok hozzá 2-3 kávéskanál rumaromát, majd végezetül annyi tejet, amennyivel gyúrható tésztát kapjunk. 4 felé osztjuk.
A krém hozzávalóit kikeverjük. Célszerű ha a vajat jóval a sütemény készítése előtt kivesszük a hütőből, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
Kiveszünk egy tésztát, és kinyútjuk körülbelül 3 cm vastagságúra. Hogy ne ragadjon le, alá kókuszreszeléket szórunk. Jó bőven mehet alá és akár fölé is. Ezután megkenjük a vajas krém 1/4-vel. Próbáljuk meg, hogy a krém mindenhova jusson, így ad szép formát a végén. Feltekerjük, és szeletelve tálaljuk. Ugyanígy készítsük el a másik három részt is.
Fóliába csomagolva, több hetet eláll a fagyasztóban is.
A lisztet egy edénybe kimérjük, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Egy másikban a puha margarint habosra keverjük a cukrokkal ,majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sü...
Elkészítési idő: 1 éjszaka + 1 ó Nehézség: NehézA darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el k...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű1. A joghurtot simára keverjük a tojással és az olvasztott kókuszzsírral. 2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a joghurtos masszához öntjük. 3. A masszát...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA fánkhoz a tojást a porcukorral, vanilia kivonattal és a citromhéjjal kézi habverővel összekevertem, hozzátettem a ricottát és azzal is átkevertem. A lisztekbe belekevertem a sót...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű