menu

Családireceptkönyv.hu

Köményes rántott leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 evőkanál étolaj
2 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál római kömény - egész
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
1 L víz
1.5 csapott teáskanál só
1 db leveskocka
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített!

Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el.

Ha a liszt sima és felhabzott, azonnal mehet hozzá a pirospaprika. Ezzel is keverd el és azonnal öntsd fel a vízzel.

Most add hozzá a sót és a leveskockát. 10 percen át főzd a levest.

Míg fő a leves A tojásokat keverd ki egy tálban.

Ha készre főtt a leves, folyamatos keverés közben vékony sugárban csugasd bele a tojást. Ezzel kész is a leves.

Köményes rántott leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mennyei zöldségkrémleves
Mennyei zöldségkrémleves

A hagymát megtisztítjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Majd hozzáadjuk a meghámozott és apróra szeletelt répát, petrezselymet és zellert is, felöntjük vízzel (csak annyival am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Húsleves karajcsontból
Húsleves karajcsontból

1. A karajcsontokat vízben feltesszük főni nagy lángon, felforraljuk, és 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk. 2. Ezt az első levet leöntjük róla, kicsit átmossuk a húst, hogy a mar...

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zé féle gombakrémleves
Zé féle gombakrémleves

A gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához és háro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Pirított tarhonyaleves
Pirított tarhonyaleves

1. A burgonyát és a zöldségeket megtisztítjuk. A burgonyát kockára, a sárgarépát karikára, a zöldséget négybe vágjuk. A karalábét vékonyan felszeleteljük. A hagymán rajtahagyjuk a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk