menu

Családireceptkönyv.hu

Marhahúsleves velős csonttal


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



60 dkg csontozott marhahús (lábszár)
4-5 db velős csont
4 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
1 kisebb kelkáposzta (ökölnyi), vagy nagyobb fejnek a fele
2 burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
levesbetét (ízlés szerinti)

Elkészítés:


A húst megmossuk, 3-4 nagyobb darabra osztjuk és egy edénybe tesszük. A velős csontokat is megmossuk, a két végüket sóba mártjuk és 10 percen át állni hagyjuk, majd a hús mellé tesszük. Azért kell sóba mártani, hogy a velő ne csöpögjön ki belőle főzés közben. Felöntjük hideg vízzel, mellétesszük a megmosott, de nem megtisztított hagymát és a fokhagymagerezdeket. Lassú tűzön addig főzzük felforraljuk, majd leszedjük a habját. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát hosszában kettőbe, négybe vágjuk a méretétől függően és a leveshez adjuk. Fűszerezzük, lassú tűzön készre főzzük. A húst és a zöldségeket egy tálba tesszük. A velős csontot tálcára rakjuk, fantasztikus velős pirítóst készíthetünk belőle. A levest leszűrjük, a levesbetétet kifőzzük és már fogyaszthatjuk is.

Marhahúsleves velős csonttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabimami
Palócgulyás
Palócgulyás

Elkészítés: 1.) A hagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a kockára vágott húst, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd felön...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Cseh fokhagymaleves, finomabb és olcsóbb
Cseh fokhagymaleves, finomabb és olcsóbb

A zsiradékban megpirítjuk a vékonyra szelt, kockákra vágott rozskenyeret, és tányérokba osztjuk. Minden tányérba teszünk egy kevés tört fokhagymát is, és rászűrjük a sós burgonyafő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Burgonyakrémleves baconnel Cipóban
Burgonyakrémleves baconnel Cipóban

A bacont csíkozzuk fel, egy lábasban süssük piros-ropogósra. Szedjük ki egy szűrőkanállal, a visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Pirítsu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raguleves tejföllel
Raguleves tejföllel

A húst daraboljuk és kockázzuk fel, pirítsuk át az olajon. Öntsük fel vízzel, és főzzük fedő alatt félpuhára. Karikázzuk fel a zöldségeket, és ekkor adjuk hozzá azt is. Ha minden p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk