35 dkg makaróni,
10 dkg sonka (vagy sovány főtt füstölt tarja), sonka helyett füstölt nyelvet is használhatunk.
2 középnagyságú gomba,
8 dkg reszelt sajt,
10 dkg paradicsompüré,
10 dkg vaj,
kávéskanálnyi finomra vágott hagyma,
késhegynyi törött bors,
5 g só.
A makarónit összetördelés nélkül megfőzzük, leszűrjük és egy kevés (2 dkg) olvasztott vajjal összekeverjük, forró víz felett melegen tartjuk. A hagymát apróra vágjuk és a megolvasztott vajban állandó kevergetéssel üvegesre, puhára pároljuk, a tűzről levesszük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vékony metéltre felvágjuk, hozzáadjuk a megpárolt hagymához, elkeverjük, fedő nélkül, állandóan keverve addig hevítjük, amíg a gomba zsírjára sül. A sonkát vagy füstölt nyelvet is metéltre vágjuk, a megpárolt gombához keverjük és hozzáadjuk a paradicsompürét, gyors tűzön, keveréssel,sűrűre forraljuk. Közvetlenül tálalás előtt hozzákeverjük a reszelt sajt felét, ha szükséges, megsózzuk, és a makarónival összekeverjük. Melegített tálra tesszük, reszelt sajttal leszórjuk, és frissen, forrón fogyasztjuk. úgy is készíthetjük, hogy a kész makarónit tűzálló tálba téve, reszelt sajttal leszórjuk és forró sütőben, gyorsan átsütjük.
A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a kifejtett zöldborsóval együtt zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáad¬juk a darabolt sonkát és csirkemájat, rövid ideig pirítjuk, majd rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, majd ráütjük a tojást, és tovább keverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrű masszát kapjunk Előmelegített...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikákat, a zúzott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű